Povrati i reklamacije

Antonija Style d.o.o.
Novoselska 63, 10040 Zagreb
OIB: 96865476536
fax: 01/5810-718
e-mail: [email protected]

 

Poštovani kupci,

kako bismo Vama i nama olakšali cjelokupan proces povrata, zamjene ili popravka, molimo Vas da slijedite niže navedeni postupak nakon primitka neispravnih ili pogrešno isporučenih artikala.

Rok za povrat ili zamjenu iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, artikl predan u posjed i ukoliko su ispunjeni sljedeći uvjeti:

Uvjeti za povrat:

 1. Originalni račun – potrebno je posjedovati originalni račun
 2. Odjeća i obuća – mora biti čista i uredna, nenošena i neoprana, u originalnoj neoštećenoj ambalaži, te mora imati sve pripadajuće originalne deklaracije i etikete. Zamjena čarapa i donjeg rublja zbog higijenskih razloga nije moguća.

Reklamacije (zbog neispravnog ili oštećenog artikla) odobravamo unutar jamstvenog roka u slučaju neispravnog artikla, tj. ako artikl nije moguće koristiti za njegovu namjenu.

Povrat, zamjenu ili reklamaciju ne možemo odobriti u slučaju ako je artikl vidljivo korišten, otvoren ili opran (odjeća i obuća), ako je skinuta etiketa ili je proizvod vidljivo oštećen, a da se ne radi o tvorničkoj grešci već je ista nastala uslijed nepažnje potrošača (Kupca) ili zbog dugotrajnog nošenja ili krivog načina održavanja.

Ako robu kupite u fizičkoj Butik Antonija poslovnici, nemate pravo vratiti robu (radi povrata novca) na temelju pravila EU-a, osim ako je proizvod neispravan. Međutim, ukoliko je roba tehnički ispravna i zadovoljava sve navedene uvjete za povrat, možemo Vam odobriti zamjenu za drugi proizvod iste ili veće vrijednosti uz nadoplatu.

Postupak povrata artikala kupljenih putem Online Web Shop-a butikantonija.com

 1. Zahtjev za povrat/zamjenu – Molimo Vas da svaki povrat, zamjenu ili reklamaciju najavite putem adrese e-pošte: [email protected] i pošaljete nam presliku originalnog računa. Kod reklamacija obavezno pošaljite pripadajuće fotografije artikla kojeg reklamirate s vidljivim problemom
 2. Potvrda o povratu – Nakon primitka Vašeg zahtjeva za povratom isti ćemo provjeriti te Vam se putem e-maila povratno javiti radi daljnje obrade
 3. Pakiranje za povrat – Nakon što povrat bude potvrđen i odobren, s Vaše strane potrebno je pripremiti artikl/e za povrat i slanje, te uz njih priložiti kopiju originalnog računa. Sve pošiljke moraju biti sigurne za transport tj. svi proizvodi i njihovo pakiranje/ambalaža moraju se vratiti u originalnom stanju.
 4. Slanje – U slučaju zamjene ili povrata radi neodgovarajuće veličine šaljete nam račun i artikl/e o vlastitom trošku na adresu našeg skladišta koja se nalazi u nastavku. Molimo Vas javite nam kad pošaljete pošiljku
 5. Kontrola povrata i potvrda se vrši neposredno kad se artikl vrati na našu adresu. Ispravno stanje artikla i mogućnost zamjene/povrata se potvrđuje Kupcu putem adrese e-pošte
 6. Zamjenski artikl šaljemo putem naše ugovorene dostavne službe na kućnu adresu nakon što se potvrdi ispravno stanje vraćenog artikla
 7. Povrat uplaćenih sredstava – U slučaju neraspoloživosti zamjenskog artikla ili veličine može Vam se odobriti povrat sredstava. Povrat sredstava provodi se nakon što se potvrdi ispravno stanje vraćenog artikla, a sredstva se vraćaju na račun kupca ovisno o načinu plaćanja prilikom narudžbe. 

Postupak povrata artikala kupljenih u Butik Antonija poslovnici:

 1. Zamjenu ili reklamaciju možete izvršiti u Butik Antonija fizičkoj poslovnici u roku od 3 (tri) dana od kupnje u našoj poslovnici.
 2. Zamjena ili reklamacija se vrši isključivo uz predočenje originalnog računa.
 3. Sve artikle i njihova pakiranja/ambalažu potrebno je vratiti u originalnom stanju. Preporučujemo Vam korištenje dobivene kutije ili vrećice iz butika Antonija.
 4. Naši prodajni savjetnici pregledat će robu, te potvrditi zamjenu ili reklamaciju ukoliko su razlozi legitimni (vidi odlomak ˝Uvjeti za povrat˝).
 5. Zamjenu artikla vršimo odmah nakon potvrde zamjene/reklamacije u poslovnici, ovisno o načinu plaćanja prilikom kupnje.
 6. Zamjenu artikla vršimo samo za drugi proizvod iste ili veće vrijednosti uz Vašu nadoplatu.

Ako robu kupite u fizičkoj poslovnici Butik Antonija, nemate pravo vratiti robu (radi povrata novca) na temelju pravila EU, osim ako je proizvod neispravan. Međutim, ukoliko je roba tehnički ispravna i zadovoljava sve navedene uvjete za povrat, možemo vam odobriti zamjenu za drugi proizvod iste ili veće vrijednosti uz Vašu nadoplatu.

Niže navedeno odnosi se samo na Butik Antonija web shop:

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti u Uvjetima korištenja u dijelu ˝Povrat ili zamjena artikala, prigovori˝.

U iznimnim uvjetima Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora, a detalje možete pronaći u Uvjetima korištenja u dijelu ˝Povrat ili zamjena artikala, prigovori˝.